VERDENS BESTE KARLSSON


Foto: KanDusi

OM STYKKET

Skuespillere:

Karlsson: Marie Thomasrud

Lillebror: Aliyah Gjøstøl

Mamma: Sissel Ruud

Pappa: Christo Matheson

Bosse: Kornelia Osvold Askheim

Bettan: Josefine Regine Borge Stafsengen

Pelle: Sander Waglen

Christer: Lars Skovrand

Gunilla: Vera Isey Jonsdottir

Hildur Bock: Jonas Borge

Fille: Josefine Regine Borge  Stafsengen

Rulle: Jonas Borge


Produksjon:

Regi og Produsent: Martin Kingsrød Larsen

Produksjons Medarbeider: Milo Ødegaard

Produksjons Medarbeider: Silje Sørby Hansen

Epoke og Visuell rådgiver: Mona Arneberg


Av: Astrid Lindgren

Oversetter: Håkon Qviler

Forlag: Nordiska Asp


Spillested: Blackbox - Sparebanskalen i Halden


Samarbeidspartnere: Halden Kommune, Berg Sparebank


KanDusi om forestillingen:

Ikke visste Lillebror at han trengte en Karlsson, men det var kanskje akkurat det han gjorde. Okke som kommer Karlsson flyvende inn soveromsvinduet til Lillebror en kveld, og han har kommet for å bli. Uansett hva familien til Lillebror tror er sant eller ei.


Han der Karlsson på taket er jammen ikke bare grei. For det første finner han på masse tull og fjas som gjør at vennen Lillebror stadig kommer i trøbbel, og for det andre så er han ganske selvopptatt. Og tidvis ufordragelig. Ikke bare juger han på seg feber og får masse ufortjent sympati, men han rasker til seg Lillebrors penger og godteri i tillegg!


Heldigvis byr ikke Karlsson på taket bare trøbbel. For selv om han er en til tider slitsom kar, så bryr han seg jo om Lillebror. Han har Lillebrors rygg. For eksempel når den fæle huspasseren fru Bock kommer for å passe Lillebror mens mamma er på sykehus.

Jonas Borge Stafsengen er som vanlig en vittigper på scenen, spesielt når han svanser rundt på høye hæler som fru Bock med imponerende kontroll.


Heldigvis får Lillebror til slutt vist frem Karlsson på taket til hele familien, og dermed får han bevist at han ikke farer med løgn. Og til tross for at det ikke går heeelt som planlagt, har i alle fall familien møtt Karlsson!


Aliyah Gjøstøl imponerer som Lillebror, hun har jammen måttet pugge mye tekst til denne rollen! Aliyah er på scenen gjennom hele stykket, og mister aldri tråden.


Karlsson sjøl, eller Marie Thomasrud som hun heter til vanlig, må ha flere ansiktsmuskler enn de fleste av oss vanlige mennesker. For makan til ansiktsmimikk er det lenge siden jeg har sett, hun er jo rene gummitrynet! Marie lever seg inn i rollen med både kropp og sjel.

HA-Halden Arbeiderblad:

Teatermakeriet har fått hjelp både Berg Sparebank og fra Halden kommune via prosjektet Ung arrangør. Dette er et prosjekt som skal legge til rette for unge arrangører med bistand av kunnskap og midler blant annet.

H

ØYT TEMPO: Det var ikke mange barn som kjedet seg disse to timene. Det var høyt tempo og mye å følge med på.


Den første teateroppsetningen til Teatermakeriet ble Karlsson på taket. Ti personer og 1 hund er på scenen denne kvelden. To av skuespillerne har 2 roller hver. Kingsrød Larsen har hentet inn folk fra Halden og Fredrikstad.


Teatermakeriet leverte en nydelig versjon av Karlsson på taket

unsplash